GA4: Имплементация и настройка на Google Analytics 4

SEO

Google Analytics е мощен инструмент, който предоставя подробни данни за поведението на потребителите на уебсайта ви. Новата версия Google Analytics 4 предлага значително подобрени функции за следене и анализиране на данните. По-долу ще разгледаме как да имплементираме и настроим Google Analytics 4, включително настройка на събития, цели, реализации, данни за трафик и други.

1. Създаване на акаунт в Google Analytics 4

1.1. За да започнем да използваме Google Analytics 4, трябва да създадем нов акаунт в Google Analytics. За да го направим, посетете уебсайта на Google Analytics и изберете “Администратор” в долната лява част на екрана: 

GA4 - blog post

1.1.1. Нужно да кликнете опцията “Създаване на профил” и да създадете такъв:

GA4 1 - blog post

1.1.2. Попълнете нужната информация и следвайте стъпките, които са посочени:

 

2. Създаване на нова собственост.

2.1. След като сте в административния панел и сте създали акаунт, кликнете на опцията “Създайте нова собственост”. Щракнете върху нея, за да създадете нова собственост в Google Analytics 4. 

GA4 2 - blog post

2.2.1. Попълнете базовите данни, които са изписани в полетата. 

Създаване на собственост:

 

Бизнес информация:

 

Бизнес цели:

 

Изберете какви данни искате да събирате. В случая избираме “Уеб”:

3. Интегриране на Google Analytics 4 в уеб сайта ви

След като сте създали новата собственост в Google Analytics 4, трябва да го интегрирате в уебсайта си. За да го направите, трябва да добавите кода за Google Analytics 4 на всички страници на уебсайта ви. Можете да го направите чрез Google Tag Manager, директно чрез HTML кода или чрез плъгин.

4. Настройка на събития

Събитията в Google Analytics 4 са действията, които потребителите извършват на уебсайта ви. Те включват кликове върху бутони, зареждания на страници, изпращане на заявки и други. За да настроите събитие, трябва да изберете “Създаване на персонализирани събития” в менюто на Google Analytics 4. 

 

 

След това можете да добавите ново събитие, като изберете категорията и типа на събитието. Например, ако искате да проследите клик върху бутон “Изпрати запитване”, можете да изберете категория “Кликвания” и тип “Запитване”. 

След като добавите събитието, трябва да го активирате на страниците, където искате.

Google Analytics 4 има няколко ползи спрямо предишната версия на Google Analytics (Universal Analytics). Общо взето, GA4 предлага по-пълен, надежден и гъвкав начин за анализ на поведението на потребителите във всички канали, както и за вземане на решения, базирани на данни.

Препоръчваме настройките да се реализират от професионалисти и експерти в областта!!!
Свържи се с нас

Безплатна консултация

Изпрати безплатно запитване към нас и ние ще се свържем с теб в рамките на няколко часа. Също така, ако не ти се чака може да се обадиш на 0897011669 или пиши на имейл office@improve.bg

 

    Call Now Button